Kb. ugyanazt, mint az év többi napján: zöldséget és gyümölcsöt, de azt rengeteget :)
Nem vagyok az a típus, aki megszállottan keresi a nemvegán fogások vegán változatát: rántott "húsutánzat", brassói szójából, stb.
Karácsonykor sem volt padlizsán-halászlé és hamis wellington "bélszín" az asztalon, de a Húsvéti kaszinó tojás az nem maradhat el a vacsoraasztalról.
Miből készült?
A sárgája: Csicseriborsó krém snidlinggel
Ehhez egy doboz csicseriborsó konzervet lecsöpögtettem, késes robotgépben picit összeaprítottam. Ezt házi vegán majonézzel (repceolaj, szójatej és fehérborecet) és mustárral kevertem össze, fűszereztem sóval, borssal és snidlinggel.
A fehérje: Mandulatej agar-agarral és fekete sóval
Egy csésze mandulatejet 1 teáskanál agar-agarral felforraltam, majd fekete sóval ízesítettem (ennek a sónak a kénes aromája kicsit "tojás-szerűvé" varázsolja ezt a keveréket). majd tojás formákba töltöttem, és 15 percre a hűtőbe tettem.
Megtöltöttem a csicseriborsó krémmel, majd majonéz-ágyra ültettem a tojásokat.