Kb. ugyanazt, mint az év többi napján:  zöldséget és gyümölcsöt, de azt rengeteget :)

Nem vagyok az a típus, aki megszállottan keresi a nemvegán fogások vegán változatát: rántott "húsutánzat", brassói szójából, stb.

Karácsonykor sem volt padlizsán-halászlé és hamis wellington "bélszín" az asztalon, de a Húsvéti kaszinó tojás az nem maradhat el a vacsoraasztalról.

recept vegán egészséges életmód

Miből készült? 

A sárgája: Csicseriborsó krém snidlinggel

Ehhez egy doboz csicseriborsó konzervet lecsöpögtettem, késes robotgépben picit összeaprítottam. Ezt házi vegán majonézzel (repceolaj, szójatej és fehérborecet) és mustárral kevertem össze, fűszereztem sóval, borssal és snidlinggel. 

A fehérje: Mandulatej agar-agarral és fekete sóval

Egy csésze mandulatejet 1 teáskanál agar-agarral felforraltam, majd fekete sóval ízesítettem (ennek a sónak a kénes aromája kicsit "tojás-szerűvé" varázsolja ezt a keveréket). majd tojás formákba töltöttem, és 15 percre a hűtőbe tettem.

Megtöltöttem a csicseriborsó krémmel, majd majonéz-ágyra ültettem a tojásokat.