Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
ramadasayoga

így legyen kényelmes a munkahelyed otthon is!

Te is elgémberedsz a sok görnyedésben? A home office irodai felszerelése nem feltétlen ergonómikus kialakítást  jelent. Van néhány dolog, amire érdemes figyelned: 

jóga home office testmozgás egészséges élet

  1.  Mozogj! Fél óránként állj fel, mozgasd meg magad, változtass a pozíciódon.. 
  2. Fel a fejjel! Állítsd be a monitorod/laptopod képernyője pozícióját úgy, hogy pont szemmagasságban legyen. Ezzel elkerülheted, hogy a nyakad, a vállad és felső háti szakasz folyamatos feszültségben legyen.
  3. Pihentesd a szemed! Kb. 20 másodpercenként vedd el a tekinteted a monitorról, ügyelj a megfelelő megvilágításra, és ne tükröződjön a fény a monitorodon.
  4. Húzd ki magad!  Időről-időre korrigáld, hiszen általánban az erős koncentráció miatt a folyamatosan dőlsz előre a monitor felé. Figyelj a testtartásodra!
  5. Tartsd a karokat közel a törzsedhez. Kerüld el, hogy túl messze legyen a billentyűzet, és huzamosabb ideig kelljen előre görnyedned érte: könyököket zárd az oldalad mellé.
  6. Válaszd a legkényelmesebb széket, aminek kemény az ülőfelülete, és a háttámlája. Ne fotelban, kanapén ülve, öledben a laptoppal dolgozz!

Ha pedig egy rövid szünetet iktatnál be, gyere, jógázz velem! ❤️

Szeretettel,

Gizi

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Engedd el! Kikapcsolódás jógával

Számomra a jóga és a meditáció a legjobb módszer arra, hogy kikapcsolódjak. Ilyenkor minden feszültséget, minden rossz érzést el tudok engedni, áthangolódok, feltöltődök a meghittség és a nyugalom érzéseivel.

Ezt az egyik kedvenc gyakorlatsorom: velem is előfordul, hogy semmi kedvem aktívan mozogni, nem akarok felállni sem. Ilyenkor előveszem a "kényelmesebb énem", és ülve jógázok. Jót tesz a lelkemnek, hogy csak azt csinálom, amihez kedvem van, és ráadásul a hamstringem (a combhajlító izmom) is jól érzi magát közben.

Ha tetszett ezt a cikk, kövess Facebookon, Youtube-on és Instagramon is, hogy ne maradj le az aktualitásokról!

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Mit eszik egy vegán húsvétkor?

Kb. ugyanazt, mint az év többi napján:  zöldséget és gyümölcsöt, de azt rengeteget :)

Nem vagyok az a típus, aki megszállottan keresi a nemvegán fogások vegán változatát: rántott "húsutánzat", brassói szójából, stb.

Karácsonykor sem volt padlizsán-halászlé és hamis wellington "bélszín" az asztalon, de a Húsvéti kaszinó tojás az nem maradhat el a vacsoraasztalról.

recept vegán egészséges életmód

Miből készült? 

A sárgája: Csicseriborsó krém snidlinggel

Ehhez egy doboz csicseriborsó konzervet lecsöpögtettem, késes robotgépben picit összeaprítottam. Ezt házi vegán majonézzel (repceolaj, szójatej és fehérborecet) és mustárral kevertem össze, fűszereztem sóval, borssal és snidlinggel. 

A fehérje: Mandulatej agar-agarral és fekete sóval

Egy csésze mandulatejet 1 teáskanál agar-agarral felforraltam, majd fekete sóval ízesítettem (ennek a sónak a kénes aromája kicsit "tojás-szerűvé" varázsolja ezt a keveréket). majd tojás formákba töltöttem, és 15 percre a hűtőbe tettem.

Megtöltöttem a csicseriborsó krémmel, majd majonéz-ágyra ültettem a tojásokat.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


ramadasayoga

blogavatar

Jóga- és egészséges életmód tippek egy közgazdászból lett vegán jógi tollából. Mindenkinek, aki szeretne változtatni az életén.

Utolsó kommentek